Разнообразна спортна програма има Стара Загора през октомври. Още

...
     Разнообразна спортна програма има Стара Загора през октомври. Още
Коментари Харесай

Спортни турнири и парад на ретро автомобили очаква Стара Загора в следващите дни

     Разнообразна спортна стратегия има Стара Загора през октомври.

Още от 30 септември, градът е хазаин на Международен шампионат по художествена гимнастика „ Импала Къп 2022 “. Грациите демонстрират гений и умения в спортна зала „ Стара Загора “ до 2 октомври. Официалното разкриване на шампионата е планувано за 14.30 часа в събота – 1 октомври.

            Първият ден на празничния за Стара Загора месец ще събере няколко забавни събития. От 9.30 часа, в парк „ Артилерийски “ ще бъде обещано началото на емблематичния Парад на ретро коли. Награждаването на спечелилите в другите категории ще се случи в 15.00 часа. От 10.00 часа, в парк „ Зелен чеп “ ще показват устойчивост участниците в Състезание по кросфит. По същото време, зала „ Иван Вазов “ посреща сабльори за Състезание по фехтовка за „ Купа Стара Загора 2022 “. Турнирът ще продължи и в неделния ден.

            Навръх Празника на Стара Загора – редом ще се организират три шампионата. На игрищата с изкуствена настилка на стадион „ Берое “ и комплекс „ Трейс Арена “ ще се срещнат футболни тимове на деца на възраст от 9 до 12 години. На конната база на Тракийския университет са поканени феновете на красивия спорт. На 5 и 6 октомври, в конферентните зали на хотел „ Верея “ ще се проведе XIV Балканиада по състезателен бридж. От 7 до 10 октомври ще се състои и Международен фестивал по състезателен бридж.

            От 5 октомври стартира още и Турнир по спортна пукотевица с пневматично оръжие. Стрелците си дават среща на стрелбището в спортна зала „ Стара Загора “ и на стрелбищен комплекс в кв. „ Лозенец “.

            Петъчният ден е непокътнат за Балканиада по футбол за ветерани, която дава обещание да събере представители на няколко прилежащи страни и да зарадва почитателите на Царя на спортовете. Срещите ще се играят на подготвителните терени на стадион „ Берое “.

            Точно око ще показват на 8 октомври, на лекоатлетическия полигон на стадиона, участниците в пукотевица с лък „ Загорски стрели 2022 “.

            8 октомври ще подари на старозагорците, запалени по рисковите спортове – „ Zagora Open ”. Скейт шампионатът ще бъде в парк „ Артилерийски “. Съботният ден предлага още две спортни събития – Турнир по спортни танци „ Купа Стара Загора “ – в спортна зала „ Стара Загора, и Турнир по спортна гимнастика в спортната зала на стадион „ Берое “. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР